Zvonko Mihajlović nakon privođenja u policiju pušten

Bivši predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović pušten je na slobodu nakon što ga je jutros u Štrpcu uhapsila Kosovska policija.

Na svom fejsbuk profilu Mihajlović je kratko naveo “Oslobođen sam. Borba se nastavlja”.

Kako prenosi portal Kos sev, Mihajlović je optužen za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Đurić osudio hapšenje Mihajlovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je danas osudio hapšenje bivšeg predsednika opštine Štrpce i kandidata Srpske radikalne stranke za narodnog poslanika Zvonka Mihajlovića i zatražio njegovo hitno oslobađanje.

Ovo hapšenje je brutalni pritisak na Srbe i remećenje predizbornih aktivnosti, upozorio je Đurić.

“Ukoliko Priština misli da će na ovaj način uneti seme razdora u srpski narod na Kosovu i Metohiji – grdno se vara. Srbi u našoj južnoj pokrajini i Vlada Srbije snažno će stati u odbranu svakog Srbina izloženog nasilju, bez obzira na to kojoj stranci on pripadao”, upozorio je Đurić u izjavi Tanjugu.

Direktor Kancelarije za KiM istakao je da ce o ovom brutalnom napadu na izborni proces u Republici Srbiji obavestiti Evoprsku uniju i OEBS.

PS: Hapšenje Mihajlovića ima cilj da zaplaši Srbe

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista Kosova i Metohije saopštio je danas da je hapšenje bivšeg predsednika opstine Štrpce Zvonka Mihajlovića još jedno u nizu hapšenja koje kosovska policija sprovodi da bi zaplašila Srbe, a ne da bi sprovela zakon i pravdu.

“Kao i utamničenje Olivera Ivanovića, tako i ovo jutrošnje hapšenje bivšeg predsednika opštine Štrpce ima za cilj da obezglavi lokalne Srbe i zaplaši ih ako pokušaju bilo šta urade sa svoj narod i državu”, ističe se u saopštenju.

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista zatražio je hitno oslobađane i pravo da se Mihajlović brani sa slobode.

Zakona i pravde nema u rukama onih koji hapse da bi omalovažili, sprečili i ućutkali Srbe, ukazuju iz Pokreta socijalista i navode da ni jedan zločin nad Srbima od 1999. godine nije rasvetljen i da to nije sprečilo Albance da utamniče i drže u tamnici na pravdi Boga stotine Srba samo zato što misle i brinu o svome narodu na KiM.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još