Vučić: Važno da Briselski sporazum bude ispunjen

Pored  Leposavića I Kosovske Mitrovice, premijer Aleksandrar Vučić u pre podnevnim satima obišao je Banjsku gde su ga u porti manastira Banjska dočekali vladika raško-prizrenski Teodosije, iguman manastira Danilo i veliki broj žitelja Banjske i okolnih srpskih mesta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo učinjenim na obnovi ove naše svetinje istakavši da će država nastaviti da obnovu i ostalih kulturni bisera naše baštine na Kosovu i Metohiji ali i da stvara uslove za bolji život srpskog naroda u južnoj pokrajini.

„Želimo da onome što je privredna snaga na severu pomognemo koliko god je to moguće i da kada su u pitanju ovakvi projekti na koje uvek možemo da utičemo to ćemo i da radimo“, poručio je Vučić i dodao da je ponosan što je Vlada Srbije i „svako od nas pomalo i lično pomogao obnovu divne crkve u Banjskoj“.

Vučić je naglasio da će se država Srbija na ozbiljan način baviti budućnošću srpskog naroda kako bi bio zaštićen i siguran.

„Gledaćemo da ti ljudi mogu da žive bolje, da mogu da zaradjuju, da imaju budućnost i da njihova deca imaju budućnost i to je ono što je naš posao“, poručio je premijer i dodao da se bez pretnji radi na ozbiljan i temeljan način.

Vučić je izrazio zahvalnost vladiki Teodosiju jer je, kako je rekao, na najbolji mogući način uvek prepoznavao politiku Srbije i onda kada su mnogi bili protiv takve politike i takvog odnosa.

„Mislim da je veoma važno da Briselski sporazum bude ispunjen, šest od 15 tačaka se tiču Zajednice srpskih opština i želim da verujem da će Priština da ispuni svoje obaveze, stavili su svoj potpis. Ja kada stavim svoj potpis to znači da će to i biti ispunjeno“, naglasio je Vućić i dodao da veruje da će Medjunarodna zajednica „gledati da poštuje sebe“ jer oni su bili ti koji su posredovali u pregovorima.

Vučić je istakao da Srbija želi potpunu primenu potpisanih sporazuma ali „to je na vladi u Prištini da donese odluku kada će da ispoštuje ono što je sama potpisala“.

„Ako mi sa nekim razgovaramo i pregovaramo a onda njihov potpis ne znači ništa, i posle kažete to je „nemoguća misija“, zašto smo onda gubili vreme. Gde to ima? Kako je to uopšte moguće? Želimo da verujemo da će Priština da ispuni svoje obaveze“, poručio je Vučić i dodao „ako ne želi da ispuni svoje obaveze neka nas obavesti“.

„Kao što su se oni uvek borili za svoje interese a mi smo žestoko i čvrsto štitili naše interese i to ćemo nastaviti da činimo i u budućnosti“, rekao je premijer novinarima nakon obilaska manastira Banjska.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još