• Početna>
  • Vesti>

Medicinski fakultet dobio novu zgradu. Najboljim studentima uručeni ugovori o stipendiranju

Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas novu zgradu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr  Rade Grbić tom prilikom je istakao da je novi objekat pokazatelj da se ostvaruju dva osnovna cilja, a to je unapređenje nivoa nastave I naučno-istraživačke delatnosti, kao I opstanak na ovim prostorima u obrazovnom sistemu R Srbije.

“Posebno želim da istaknem da je ovaj objekat sagrađen u poslednje dve godine upravo zahvaljući izuzetnoj podršci Vlade R Srbije na čelu sa premijerom Vučićem. Gradili smo verujući u politiku Vlade na Kosovu I Metohiji, gradili smo verujući u naš opstanak I u našu budućnost”, istakao je Grbić.

Vrednost objekta od 3200 kvadrata, je 110 miliona evra.

Nakon što su premijer, direktor Kancekarije za Kosovo I Metohije Marko Đurić I članovi delegacije obišli nove prostorije, minister za sport I omladinu u Vladi R Srbije Vanja Udovičić uručio je ugovore o stipendiranju najboljim studentima svih fakulteta prištinskog univerziteta.

“Ovih trinaest najboljih studenata svih fakulteta dokazuje da I te kako želimo da podstaknemo mlade ljude da razmišljaju o svojoj budućnosti”, poručio je Udovičić I dodao da je ulaganje u obrazovanje kapital koji ne može da se ukrade.

“To je kapital koji vas void kroz budućnost, kroz život. Mladi ljudi ne treba da gledaju druge I njihove granice, već sami da postavljaju svoje granice, čak I prestignu te granice.Ovih trinaest stipendija pokazuje koliki je kvalitet studija ovde u Kosovskoj Mitrovici raste I koliki značaj ima Univerzitet”, naveo je Udovičić.

Vlada R Srbije je u prethodnih pet godina za stipendije izdvojila preko 5 milijardi dinara. Stipendija “Dositeja” dodeljena je 46 puta na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u prethodnih osam godina.

Comments

Pročitaj još