Kulturno proleće u Kosovskoj Mitrovici

Kulturni centar Dragica Žarković  iz Kosovske Mitrovice   organizuje izvođenje  monodrame “Milunka” večeras u 19 sati, u sali Mitrovačkog dvora. Komad je ispovest heroine srpskih oslobodilačkih ratova Milunke Savić u interpretaciji glumice Jugoslovenskog dramskog  pozorišta – Vesne Stanković.

“Reč je o ispovesti žene borca , koja je dobila najviša odlikovanja  – Orden za hrabrost, Karađorđevu zvezdusa mačem I  medaljom Miloš Obilić. Ona je jedina žena  u svetu odlikovana Francuskim ratnim krstom sa palmom I jedina žena  sa dve ordena Legije časti. Zaista, monodrama koju vredi pogledati. Predstava je proglašena najboljom na Medjunarodnom mfestivalu Zemun 2015. godine”, rekao je za Jutarnji program Radio Kosovske Mitrovice director KC Dragica Žarković,  Miodrag Radomirović. On je naglasio da je ova monodrama  svojevrstan istorijski čas i kao takva preporučuje se djacima  osnovnih i srednjih škola sa kojima je centar uspostavio saradnju.

Za april mesec Radomirović najavljuje niz aktivnosti. “Uskršnja nedelja je pred nama. To je naš redovni program. Već smo raspisali konkurs na temu Uskršnja radost u mom domu. Očekujemo veliki broj likovnih i literarnih radova učenika, kao i svake godine I to će biti najlepši deo programa namenjen najmlađoj publici. Očrekuje nas, 20. Aprila u Mitrovačkom dvoru  koncert vokalnog  soliste RTS-a profesora Miloša Radovića. Biće to veče starogradske evergrin muzike. Publika će uživati”, kaže Radomirović.

Početkom maja meseca, na pozorišnom repertoaru biće komedija  “Brakolomije” sa Kalinom Kovačević, Bojanom Stefanović,  Aleksandrom Srećkovićem – Kuburom i Nenadom Stoimenovićem u ulugama. “Predstava je  planirana za 12. maj”, kaže Radomirović.

Ulaznice  po ceni od 250 dinara su u prodaji  do 15 sati  u Gradskoj biblioteci Vuk Karadžić, a  do  početka predstave – u Mitrovačkom dvoru. Pokrovitelj događaja je Privremeni organ  opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još