Vulin: Prištinski univerzitet ostaje naš univerzitet

Vlada Srbije ima jasnu orijentaciju da Prištinski univerzitet ostaje naš univerzitet, naglasio je danas ministarza rad boračka i socijalna pitanja Aleksandar  Vulin. On je u Kosovskoj Mitrovici, gde se sastao sa rukovodstvom ove visokoškolske ustanove, istakao da će studenti  ovde učiti po srpskim  planovima i programima, da će ih finansirati Vlada Srbije i da će ministarstvo prosvete Vlade RS biti i dalje  nadležno za Prištinski univerzitet. „Bez univerziteta, Kosovska Mitrovica ne bi mogla da bude isti ovaj grad.  Srbi bez univerzitet ne bi mogli da opstanu, da traju i da se razvijaju. Vlada Srbije će podržavati univerzitet i bez univerziteta nikada neće donositi odluke o univerzitetu“, rekao je Vulin.

On je izrazio zadovoljstvo što je svake godine, sve veći broj upisanih studenata na fakultetima Prištinskog univerziteta jer to svedoči o  kvalitetu i značaju  ove ustanove. „O univerzitetu se neće donositi odluke bez  univerziteta, profesora i studenata kao što se o Srbima na Kosovu i Metohiji neće odlučivati bez njih“, podvukao je Vulin.

Rektor Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Srećko Milačić rekao je da je poseta ministra Vulina Univerzitetu dokaz podrške Vlade Srbije sa Aleksandrom Vučićem na čelu, opstanku i razvoju ovog Univerziteta. „Univerzitet, zdravstvo i crkva  su sveto trojstvo opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, istakao je Milačić i dodao da je konkretan dokaz kvaliteta studenata sa ovog univerziteta, to što  dva ovdašnja studenta, zahvaljujući angažovanju Vulina,  studiraju na  Diplomatskoj akademiji u Beogradu, na post-diplomskim studijama.

Comments

Pročitaj još