Zvonko Veselinović pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio biznismena Zvonka Veselinovića iz Zvečana optužbi, jer nije dokazano da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga, objavljeno je danas na sajtu suda.

Istom presudom pravosnažno je oslobođen i njegov saradnik Milan Radojčić čime je potvrđena pravostepena presuda Specijalnog suda u odnosu na njih dvojicu.

Apelacioni sud je međutim ukinuo deo presude kojom je vlasnik preduzeća Euro-kop Dragan Ćurčić osuđen na dve godine zatvora i naložio da mu se suđenje ponovi.

“Po nalaženju Apelacionog suda, u delu u kome je potvrđena prvostepena presuda, pravilno nalazi prvostepeni sud da dokazima izvedenim u postupku nisu potvrđeni navodi optužbe da su Zvonko Veselinović i Milan Radojičić na način opisan u optužnici izvršili krivično delo koje ime se stavlja na teret”, navodi se u obrazloženju odluke.

Apelacioni sud napominje da za suprotan zaključak prvostepeni sud nije imao pouzdane i valjane dokaze i da je pravilno okrivljene oslobodio od optužbe za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica podstrekavanjem.

Oni su bili optuženi  da su protivpravno prisvojili 32 motorna vozila različitih marki, koja su vlašnistvo lizing kompanije “Hipo-Alpe Adrija lizing”.

Vozila je koristila Ćurčićeva privatna kompanija “Evrokop” sa sedištem u Raškoj, u toku aprila i juna 2008, na osnovu ugovora o finansijskom lizingu koji je njegova kompanija zaključila sa “Hipo alpe adria bankom”, navodi se u optužnici.

U novembru 2010. godine ugovor o lizingu je raskinut, jer je Ćurčićeva firma prestala da plaća rate za lizing. Međutim, umesto da kamione vrate toj kompaniji, njih trojica su ih, kako se sumnjalo, u drugoj polovini 2010. prebacila na teritoriju Kosova i tamo nastavili da ih koriste, a zarađeni novac su zadržali za sebe.

Izvor: TANJUG

Comments