Vulin: Nikada nećemo priznati nezavisnost KiM

Nikada nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i nikada nećemo prestati da se borimo i pitamo šta je sa pravima proteranih i njihovom imovinom, poručio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

“Vlada koju vodi Aleksandar Vučić i u kojoj sam ja ministar nikada neće priznati Kosovo i Metohiju, nikada neće prestati da se bori i pita šta je sa pravima proteranih, imovinom, šta je sa 44.000 imovinskih i odštetnih zahteva koji se bacaju po sudovima, šta je sa penzionim pravima i svim onim što je oteto”, rekao je Vulin, nakon potpisivanja sporazuma Pokreta Srbije i Koalicije raseljenih sa Kosova i Metohije o političkoj saradnji i zajedničkom delovanju.

Vulin je istakao da nikada ne smemo da prestanemo da pitamo šta je sa onim što je ostalo iza proteranih i prognanih i zašto samo Srbi ne smeju da se vrate tamo gde su se rodili i u čemu je njihov greh.

“A onda kada dođete na Kosovo i Metohiju, upoznate svako selo, crkvu i crkvište, groblje i grobljište, svako dete koje je preteklo i one koji nisu, onda shvatite zašto je to tako. Zato što svaki, pa i najminimalniji povratak Srba na Kosovo i Metohiju garantuje da Kosovo i Metohija ne mogu da budu ništa drugo osim deo Srbije i nikako drugo”, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, odnos vlade mora da bude isti prema prognanima kao i prema svakom drugom građaninu Srbije i da uvaži i razume ono što su ostavili, što im je oteto i ono za šta se mora zajednički boriti da bude vraćeno.

“Možda ovo nema veže sa Kosovom i Metohijom što ću reći, ali ima veze sa vama, a to je da vlada koju vodi Vučić i u kojoj sam ja ministar nikada neće napustiti Republiku Srpsku. Jer, kada hoće da umanje Republiku Srpsku hoće da umanje i Srbiju i svakog od vas”, rekao je Vulin.

Izvor: TANJUG

Comments