Saopštenje Dušana Kozareva, zamenika direktora za KiM

Demokratska stranka Srbije i Dveri, ako imaju imalo stida, ne bi smeli da uopšte pominju Kosovo i Metohiju i interese Srba koji tamo žive i kojima naša Kancelarija svakodnevno pomaže da prežive u nemogućim uslovima, stoji u saopštenju Dučana Kozareva dostavljenog našežoj redakciji.

“U vreme kada je Demokratska stranka Srbije bila na vlasti Kosovo je proglasilo nezavisnost, nakon čega su usledila masovna priznanja tog unilateralnog čina, na slobodu su iz srpskih zatvora pušteni svi albanski teroristi, a nad našim narodom je počinjen martovski pogrom.
U vreme ove vlade sprečen je prijem samoproglašenog Kosova u Unesko i zaustavljen talas međunarodnog priznavanja jednostrano proglašene nezavisnoti.
Toliko o rezultatima, a kakve su namere iza ovih bezobzirnih napada možemo samo da pretpostavljamo, jer Demokratska stranka Srbije i Dveri su konačno pokazali svoje pravo lice, svrstavajući se na stranu Samoopredeljenja i ostalih albanskih ekstremista koji osporavaju briselski dijalog Beograda i Prištine i našu borbu za Zajednicu srpskih opština.
Bilo bi bolje da lideri te dve stranke izađu iz topline svojih beogradskih kancelarija i odu na Kosovo i Metohijy, kako bi porazgovarali sa svojim sunarodnicima, ukoliko uopšte to smeju da učine, umesto da kukavičkim, nesuvislim saopštenjima napadaju ljude koji svakodnevno dele dobro i zlo sa Srbima u našoj južnoj pokrajini.”- navodi se u saopštenju zamenika direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."