GI SDP traži pravdu za žrtve pogroma nad Srbima

GI SDP  podsetila je i osudila što ni danas, posle 12 godina nisu pronađeni i kažnjeni organizatori pogrom nad Srbima 2004. godine.

„Očigledno da srpske žrtve nisu zanimljive Euleksovim istražnim organima, o kosovskim ne treba ni trošiti reči“, navodi se u saopštenju i podseća da se zločin nad Srbima desio u prisustvu međunarodnih bezbednosnih snaga.

Iz GI SDP ističu da se teror nad Srbima nastavlja, a oružje, ekspoziv i zapaljivi kokteli 17. marta 2004. imali su za cilj proterivanju Srba, kao što i danas „politički procesi protiv nevinih Srba i perfidni metodi pokušaja otimanja „Trepče“ imaju isti cilj“.

„Kao predstavnici srpskog naroda uvek ćemo iznova postavljati pitanje gde su odgovorni za ove zločine, ma koliko to nekima smetalo. Na to nas obavezuju žrtve naših sunarodnika, ali i temelji porušenih manastira, i tišina u etnički očišćenim srpskim selima širom Kosova i Mwtohije“, ističe se u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."