• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Nezavisnost Kosova nedosanjani san prištinskih separatista

Kosovska Mitrovica, 3. novembra 2015.- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (S) urucio je danas kljuceve i resenja o useljenju stanarima dveju zgrada, izgradjenih sredstvima Vlade Srbije u naselju Bosnjacka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da ulaganje Vlade Srbije u Kosovsku Mitrovicu nije slucajno."Kosovska Mitrovica je za Srbe na Kosovu i Metohiji grad od strateskog znacaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sacuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja od 1999.godine naovamo i mi cemo nastaviti da posebnu paznju posvecujemo razvoju Kosovske Mitrovice", podvukao je Djuric.FOTO TANJUG/BOKI/ nr

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti od strane Srbije ostati nedosanjani san prištinskih separatista.

Nedavno izabrani predsednik Kosova Hašim Tači juče je cenio da će priznanje Kosova od strane Srbije ići paralelno sa procesom evropskih integracija Srbije.

“I u državama koje su bile sponzori neuspele secesije dela teritorije Srbije danas se o takozvanoj državnosti naše južne pokrajine sve više govori kao o neostvarivom državotvornom projektu, rasadniku organizovanog kriminala, regionalnoj bezbednosnoj pretnji i zoni neizlečive političke i socijalne nestabilnosti. Pokrajinsko rukovodstvo bi, zato, svoju energiju, umesto na parole, trebalo da troši na rešavanje ekonomskih i socijalnih problema žitelja Kosova i Metohije, koji su predugo bili žrtve političkih oportunista i demagoga”, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još