• Početna>
  • Vesti>

NVO “Žensko pravo” obeležila Međunarodni dan žena

NVO  „Žensko pravo“ obeležila je danas u Kosovskoj Mitrovici Međunarodni dan žena. Skupu su prisustvovali gradonačelnici opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, Šefica administracije Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, predstavnici EU, Ambasade SAD-a, drugih međunarodnih organizacija, kao i predstavnici civilnog sektora.

Direktorka NVO „Žensko pravo“ Ružica Simić ističe da postojeći Centar za preveciju i zaštitu žena od nasilja jeste jedini centar ove vrste u deset opština na Kosovu sa većinskim srpskim stanovnoštvom. Ipak, dodaje ona, kontinuitet u radu Centra je pod znakom pitanja.

„Naši ciljevi su da uspotavimo kontinuitet u radu Centra uz uspostavljanje novih servisa i eventualno, obezbeđivanje prihvatnog privremenog smeštaja za hitne slučajeve nasilja u porodici i trafikinga“, kaže Simić.

Hodžić je pozvala sve potencijalne donatore da istinski podrže ovu, ali i druge ženske organizacije koje se svim kapacitetima bore za prava žena.

„Nemojte da naš rad koristite samo za dobre izveštaje za vaše poslodavce, kako biste opravdali vaše misije i vaše lepe plate. Ovde postoji ozbiljan problem, i mi znamo kako da ga rešimo i zato vas molim da ne prestajete da podržavate organizaciju „Žensko pravo“ i sve ostale ženske organizacije koje se bore za prava žena“, ističe Hodžić.

U kulturno-zabavnom delu programa učestvovale su studentkinje Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i učenici Srednje muzičke škole „Miodrag Vasiljević“. Zahvalnice su dobili opštine sa severa Kosova, Kancelarija EU na Kosovu, ambasade SAD-a, Holandije i Slovačke, USAID, KFOR, UNDP, UNMIK, OSCE, TV Most, TV Mir, Radio Kosovska Mitrovica, Kontakt Plus radio, portal Kossev i drugi.

Comments

Pročitaj još