Kozarev i Nikander o bezbednosti Srba na KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev i zamenica šefa Misije OEBS na KiM Paivi Nikander razgovarali su danas o trenutnoj bezbednosnoj situaciji na KiM, a posebno o bezbednosti Srba i drugog nealbanskog stanovništva u pokrajini.  Takođe, razgovarali su i o mogućnostima za održivi povratak  raseljenih, kao i o trajnom rešavanju problema interno raseljenih lica na regionalnom nivou, u sklopu Skopske inicijative, koja ima za cilj pronalaženje trajnih i održivih rešenja za probleme ljudi koji su bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta u južnoj srpskoj pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. Kozarev i Nikander zaključili su da je saradnja Kancelarije za KiM i Misije OEBS-a na KiM u proteklom periodu bila veoma uspešna i dinamična, složivši se da je neophodno nastaviti nesmanjenim intenzitetom. Tokom sastanka posebno je istaknuto uspešno predsedavanje Republike Srbije OEBS-om tokom 2015. godine.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."