Косовска Митровица на Сајму туризма

На 38. Међународном сајму туризма у Београду представљени су туристички потенцијали на заједничком штанду Канцеларије за Косово и Метохију и Туристичке асоцијације, а том приликом је данас и представљена Косовска Митровица у хали број 4.

Општина Косовска Митровица се представила свечаним уметничким програмом пред многобројним посетиоцима, и то певачком групом из КУД-а ″Косовски божур″ на челу са актуелном мис Србије Катарином Шулкић, хором ″Бранислав Нушић″ из Косовске Митровице и популарном поп певачицом из Косовске Митровице Невеном Божовић. Данашње отварање је отворио председник Привременог органа г-дин Александар Спирић:
″Косовска Митровица има чиме да се похвали када су у питању туристички потенцијали, и то смо више пута истакли, а много битније јесте то, што све остаје на младима који ће имати прилике да промене свест код других о нама на боље. Изузетна нам је част што Митровица шаље једну позитивнију слику, слику која ће обићи свет и показати да је младост жељна, пре свега, слободе, безбрижног детињства. И млади су најјаче оружје када је у питању опстанак и будућност на Косову и Метохији. Ове године смо хтели да на један другачији начин представити се, и то културним и уметничким потенцијалом. Од 2003. године се редовно одржава „Норт Сити џез и блуз фестивал“, на коме су гостовали многи еминентни музичари из Србије и света. Поред њих, данас постоји и културно-уметничко друштво „Косовски божур“ – Косовска Митровица, затим Сабор културно-уметничког стваралаштва Србије. Ова манифестација окупља ликовне уметнике, писце, фолклорне ансамбле и културне посленике из Србије, Републике Српске и Црне Горе. ″Цвркути са Ибра″ музички дечји фестивал поп музике где млади имају прилике да се афирмишу кроз музику и покажу свој певачки таленат.Овом приликом позивамо све оне који желе да посете Косовску Митровицу да дођу, јер смо ми познати као један гостољубиви народ, и свако ко једном посети наш град пожели да поново дође. Све док постоји жеља за очувањем туристичког потенцијала и жеље да се види оно што је наше, ми ћемо истрајати у тој борби, борби да српски народ истраје и опстане.″
Поп певачица Невена Божовић, иначе, рођена Митровчанка присуствовала је данашњој промоцији Косовске Митровице. ″Врло сам поносна што потичем из једног града као што је Косовска Митровица, ово је први пут да представим свој град на једном оваквом Сајму туризма. Позвала бих све људе, који никад нису посетили Косовску Митровицу да дођу јер се сигурно неће покајати, поготово када су у питању културно-уметнички програми, ја бих издвојила један. Мој први јавни наступ, а уједно и победнички јесте управо фестивал ″Црвкути са Ибра″ који помаже свим младим талентима да се опробају у певању и можда добију могућност за даљим напредовањему свету музике, као што сам је добила и ја.″ Поред хора и певачке групе КУД-а, присутнима се кроз речи и стихове о Косовској Митровици представили песници Милан Михајловић и Миломир Јовановић, Даница Мркић на гитари, Милица Добрић и чланице групе ″Street dance″.

Извор
www.kosovskamitrovica.rs

Comments