Đurić: Skandalozna presuda Oliveru Ivanoviću

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da je presuda kojom je Oliver Ivanović osuđen na devet godina zatvora skandalozna i da nema veze sa pravom i pravdom.

Marko Đurić je, u razgovoru za Dnevnik RTS-a, rekao da je Srbija šokirana presudom Oliveru Ivanoviću.

“Presuda je u funkciji politike i nema veze sa pravom i pravdom. To je politička poruka ne samo Srbima na KiM već i Beogradu i Srbiji ali i političkim predstavnicima kosovskih Alabanaca jer se želi uspostaviti veštački politički balans”, smatra Đurić.

Naglašava da će obaviti razgovore sa predstavnicima Srba sa KiM i da je neophodno da se o ovoj odluci Euleksovog suda oglasi i Vlada i premijer Srbije.

“Mislim da nas i ovaj odnos prema vladavini prava i dijalogu istovremeno dovodi u situaciju da moramo da ispitamo naše učešće. Moje lično mišljenje je da na ovaj način ne može da se nastavi”, kaže Đurić.

Ističe da je Beograd sve vreme uz Olivera Ivanovića i druge optužene.

“Ja sam u svakodnevnom kontaktu bio i sa njim i sa njegovom porodicom. Ovde se radi o gruboj nepravdi, jedan čovek treba da bude nečiji talac i da leži u zatvoru”, smatra Marko Đurić. Kaže da Ivanoviću pomažu vrhunski advokati, ali da ne postoje advokati koji bi političkoj volji da se Srbija kazni i ponizi, mogli da pomognu.

Na presudu Ivanoviću reagovao je i potrpredsednik Vlade Rasim Ljajić koji kaže da je šokiran presudom, jer je Ivanović istaknuti borac za demokratiju.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još