• Početna>
  • Vesti>

Novogodišnji paketići za decu iz socijalno ugroženih porodica

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica poklonio je danas novogodišnje paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica sa područja ove opštine.

Čestitajući mališanima pravoslavnu Novu godinu, predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić istakao je da se budućnost gradi dobrim obrazovanjem, čime Kosovska Mitrovica može da se pohvali.

„Verujemo da ćemo zajedničkim radom doprineti da naš grad bude bolji, a budućnost sigurnija”, rekao je Spirić i dodao da bez najmlađih to ne bi bilo moguće.

„Nama je glavni i osnovni zadataj da ulažemo u vas. Verujemo da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da vam omogućimo bezbrižno detinjstvo. Na nama je da ulažemo mnogo više kada je u pitanju rad, jer znamo da samo radom možemo da pobedimo sve prepreke“, naveo je Spirić.

Spirić je pozvao decu da sutra budu deo “Ulice otvorenog srca” i tom prilikom istakao da ova manifestacija simbolizuje „ono za čim čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji teži, a to su mir, tolerancija i sloboda kretanja“.

Novogodišnje paketiće dobilo je 15 mališana iz Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ i osnovnih škola sa terotorije opštine.

„Mnogo mi se sviđa. Hvala im što su nam dali paketiće“, nasmejano kaže Aleksej.

Dodela novogodišnjih paketića samo je jedna u nizu manifestacija u čiju je organizaciju uključen Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica. Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa ovom ustanovom  organizuje „Ulicu otvorenog srca“ koja će u ulici Kralja Petra I biti otvorena sutra u 8:00h. Do 17:00h na 26 štandova biće predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, kao i prehrambeni proizvodi i pića, autentični za ovo područje.  Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na platou ispred Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“, gde će od 22:00h  biti održan koncert Željka Joksimovića.  Ulaz je besplatan.

Comments

Pročitaj još