• Početna>
  • Vesti>

SO Severna Mitrovica u 2015. funkcionisala zadovoljavajuće

Skupština opštne Severna Mitrovica je u 2015. godini,  generalno gledano, funkcionisala zadovoljavajuće, imajući u vidu sa kakvim problemima se suočavala, izjavila je danas predsednica SO Severna Miztrovica Ksenija Božović. Ona je na današnjoj, dvadesetprvoj  redovnoj sednici SO, izrazila očekivanje da će u 2016. godini biti rešeni neki važni problemi ali je ujedno izrazila bojazan da to neće biti moguće  u okviru budžeta koji, za ovu opštinu,  predlaže Ministarstvo finansija u Prištini. “ U 2015. smo uspeli da održimo kontinuitet rada skupštineu kojoj imamo odbornike iz svih zajednica. Skupština funkcioniše i pored svih problema, mi se ipak nadamo da ćemo uspeti nešto da rešimo u sledećoj godini ali sam ujedno i skeptična jer još uvek nemamo budžet koji će biti aktivan u 2016. godini”  istakla je Božovićeva. Ona je  podsetila da je  predlogom Prištine, budžet za ovu opštinu za 2016. godinu oko 4.976.000 evra što je za 1.800.000 evra manje nego prošle godine.

Na današnjoj sednici usvojeni su izveštaji Odbora za politiku i finansije i Odbora za nevećinske zajednice za 2015. godinu.

Odbornik GI SDP Igor Simić podneo je skupštini na razmatranje predlog o formiranju Savetodavnog odbora za unapređenje bezbednosti u saobraćaju ali je odlučeno da se o ovom predlogu raspravlja i odluči na sledećoj sednici zbog projekata koji su u toku a tiču se bezbednosti u saobraćaju. “U narednom periodu, trebalo bi da Mitrovica dobije montažne garaže koje će sa ulica skloniti 120 vozila. Ovaj projekat finansira Evropska unija”, najavio je govoreći o ovom pitanju gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Goran Rakić.

Sledeće zasedanje SO Severna Mitrovica planirano je za januar 2016. godine.

Comments

Pročitaj još