Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

Ekspolozivna naprava aktivirana je rano jutros severnom delu Kosovske Mitrovice u ulici Kralja Petra I u blizini zgrade zvane “Vampiruša“ .

Povređenih nema, ali je pričinjena materijalna šteta, potvrdio je za  progam Radio Kosovske Mitrovice regionalni šef operative KPS-a Željko Bojić.

„Jutros u 03:20h policijske patrole koje su bile na terenu, čule su detonaciju, i utvrdile da se ekpozija dogodila u blizini zgrade „Vampiruša“.  Navedene jedinice su odmah počele sa pretragom terena. Povređenih nije bilo, ali je nastala materijalna šteta na osam vozila koja su bila parkirana u blizini i na četiri izloga lokala koja se nalaze u prizemlju zgrade”, kaže Bojić.

Bojić nije mogao da kaže o kom tipu eksplozivnoj naprave se radi i dodao da će u cilju utvrđivanja više detalja uviđaj obaviti i specijalne jedinice EULEX-a.

Kako javlja naš izveštač sa lica mesta, stanari zgrade su smireni, a veliki broj njih okupljen je ispred zgrade, čekaju da policija obavi uviđaj, i eventualno saznaju više detalja o eksploziji.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."