Na Svetog Nikolu Oliveru Ivanoviću dozvoljen odlazak na liturgiju

Oliver Ivanović prisustvovaće služenju liturgije u Hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici na dan krsne slave, Svetog Nikole, koji pravoslavni vernici obeležavaju 19. decembra.
EULEX je Ivanoviću dopustio da prisustvuje služenju liturgije, pod uslovom da komunicira smo sa sveštenstvom i članovima svoje prorodice. Takođe, Ivanović će biti u pratnji policije, i neće moći da daje izjave, niti da se fotografiše.
U predvorje donošenja presude, za koju smo ubeđeni da će biti oslobađajuća ako se zasniva na dokazima, i nakon dve mučne godine procesa koje je najmanje bio povezan sa pravom, ocenjujemo ovu odluku kao neprimerenu jer smo očekivali odluku o ukidanju neosnovanog kućnog pritvora. Ipak drago nam je da će nakon dve godine porodica Ivanović, krsnu slavu proslaviti sa svojim domaćinom, kako i dolikuje, navodi se u saopštenju GI SDP.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."