• Početna>
  • Vesti>

HUMANITARNA AKCIJA ZA PORODILIŠTE I MALIŠANE NA KOSOVU I METOHIJI

U toku je humanitarna akcija Pravnih fakulteta širom Srbije pod nazivom „Kosmetu na poklon“ , čiji je moto „Pokrenuli su se studenti, pokreni se i ti“. Akciju su pokrenuli studenti Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a njima se nakon toga pridružio i ceo Univerzitet Novi Sad. Cilj je prikupljanje pomoći za porodilište u Kosovskoj Mitrovici i za mališanu srpskim sredinama južno od Ibra, u Goraždevcu, i selima u opštinama Klina i Istok, rekli su gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta Priština i apsolvent Pravnog fakulteta Miroslav Milić, i Ilinka Radonoćević, studentkinja III godine.
Pored novčanih sredstava, za koja će uskoro biti objavljen i namenski račun, potrebne su pelene za bebe, spavaćice za porodilje, slatkiši, igračke i školski pribor.
Pomoć u Kosovskoj Mitrovici možete odneti u studentski klub ‘Kutak’ u domu broj 6.
U akciji koja traje do 11.januara učestvuju još i Univerzitet Novi Pazar, Pravni fakulteti u Nišu, Kragujevcu i Beogradu, Vranju i Somboru.
Kako su najavili studenti 11. januara će biti održan okrugli sto u Kosovskoj Mitrovici sa predstavnicima svih pravnih fakulteta, a predviđen je i obilazak srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji.
Pored Pravnog fakulteta, u akciju su uključeni i studenti ostalih fakulteta Univerziteta Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još