„Smrdljiva bajka“ u Zvečanu

Film Miroslava Momčilovića “Smrdljiva bajka” biće prikazan u Domu kulture Trepča u Zvečanu 14. decembra 2015. godine sa početkom u 19h. Ulaznice po ceni od 250 dinara su u prodaji na blagajni bioskopa u Zvečanu u petak i subotu od 10:00 do 15:00 i u ponedeljak od 10:00 do 19:00. Glavne uloge tumače Žarko Laušević i Jelena Đokić. U slučaju velikog interesovanja publike, film će biti prikazan u još jednom terminu.
Organizatori su Kulturni centar „Dragica Žarković“ i Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.
„Inspiraciju za ovu priču sam našao posmatrajući par beskućnika, muškarca i ženu, kako se drže za ruke. Bio je to jedan od najdirljivijih prizora koji sam video. Pratio sam ih jedno vreme. Živeli su u kanalizacionom šahtu. Dva junaka, dva anti-heroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, otkrivaju snagu ljubavi u sebi i sopstvenom iskupljenju. Oni, na neki način, predstavljaju spasioce svega lepog i uzvišenog, svega što nas čini ljudima”, kaže Miroslav Momčilović.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."