BEZBEDNOSNA SITUACIJA U ZVEČANU – STABILNA

Trenutna, bezbednosna situacija na području opštine Zvečan je stabilna ali postoji mogućnost pogoršanja zbog dešavanja u regionu (Bosni) i u Prištini, ocenio je na današnjoj, vanrednoj sednici SO Zvečan zamenik komandira Policijske stanice u Zvečanu Ivan Aksentijević. “Zasad nema prelivanja prema opštini Zvečan tako da je u tom pogledu situacija stabilna”, rekao je Aksentijević. On je dodao da se u toku noći na području sela Grabovasc desila serija krađa. “Ukradeni predmeti (rotacioni apparat za varenje, više motornih testera, bušilica I brusilica) pronađeni su i vraćeni vlasnicima”, rekao je Aksentijević. 
Aksentijević  je lokalnom rukovodstvu i odbornicima izneo predlog da opština donese uredbu o regulisanju rada ugostiteljskih lokala. “ Imali smo u poslednje vreme jedno narušavanje javnog reda i mira bukom i jedno narušavanje javnog reda i mira tučom. Policija je nadležna za buku ali regulisanje radnog vremena je dužnost opštine. Imajući u vidu dešavanja u regionu i Prištini, bilo bi dobro da se jedna takva uredba donese”, istakao je Aksentijević. On je ukazao lokalnoj samoupravi na veliko oštećenje asfalta na putu Zvečan – Devine vode, koje ugoržava bezbednost učesnika u saobraćaju, posebno u lošim vremenskim uslovima koji tek predstoje.
Na današnjoj sednici, gradonačelnik je odbornicima podneo izveštaj o kapitalnim investicijama koje su u toku a među kojima se ističu one vezane za stambeno zbrinjavanje raseljenih i socijalno ugroženih lica, renovioranje škola i obnovu putne infrastrukture.

Odbornici su usvojili  godišnji program rada Skupštine za 2016. i jednoglasno su odlučili da se porodici Antović iz Žitkovca uruči jednokratna pomoć od 3000 evra za lečenje deteta u Rusiji.

Comments

Pročitaj još