• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Obezbeđen ogrev za škole, bolnice i objekte SPC

Kancelarija za Kosovo I Metohiju obezbedila je 59 miliona dinara za nabavku evridozela, uglja, sušenog lignite i peleta za škole, domove zdravlja I objekte Srpske ravoslavne crkve u južnoj srpskoj pokrajini.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev naglasio je da je među najboljim ponuđačima na tenderu bilo Šumsko gazdinstvo „Ibar“ u Leposaviću, koje je ovim poslom obezbedilo sredstva za 150 radnika, a time i sigurnost za njihove porodice. Posebno je značajno što je uspeh na tenderu postigla i nacionalna naftna kompanija NIS, koja se posle 15 godina nedavno vratila na Kosovo i Metohiju i snabdevaće sve korisnike evrodizelom visokog kvaliteta pod najpovoljnijim uslovima, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Opština Zvečan, Javno preduzeće „Srbija šume“ – Šumsko gazdinstvo „Ibar“ u Leposaviću, „Kosvik“ i NIS, potpisali su ugovor koji omogućava kontinuirano snabdevanje grejnim energentima namenjenih bolnicama, školama, obdaništima,crkvama i domovima kulture.

Ivan Todosijević, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan rekao je da će ogrev biti isporučen već naredne sedmice i zahvalio se Vladi Republike Srbije i Kancelariji za KiM na realizovanom programu humanitarne pomoći, koji će stvoriti uslove da se tokom zimskog perioda realizuju sve planirane i redovne aktivnosti u javnim institucijama u pokrajini, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još