Počeli radovi na glavnom ibarskom mostu

Postavljanjem metalnih tabli  koje će zatvoriti glavni ibarski most u Kosovskoj Mitrovici, danas je počela njegova dugo najavljivana revitalizacija.

Na južnoj strani grada okupilo se oko 300 posmatrača, dok na severnoj strani, sem velikog broja novinarskih ekipa, nije bilo masovnijeg okupljanja građana. Početak radova osiguravaju pripadnici KFOR-a i KPS-a. Osim neuspešnog pokušaja male grupe mladića koji su sa južne strane grada pokušali da uđu na most, nije bilo incidenata.

Gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri izjavio je danas na glavnom ibarskom mostu da će radovi koji se sprovode doneti dobro građanima sa obe strane. On se zahvalio gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću na saradnji tokom dosadašnjeg procesa. Gradonačelnik Goran Rakić, kao ni drugi predstavnici lokalne samouprave nisu danas prisustvovali otpočinjanju radova na revitalizaciji mosta.

Glavni most na Ibru, po dogovoru postignutom 25. avgusta  u Briselu, biće otvoren u junu 2016. godine. Radove finansira EU, a izvodi albanska firma Jehona.

 

Comments

Pročitaj još