• Početna>
  • Vesti>

Radovi na glavnom ibarskom mostu odloženi za 48 časova

Revitalizacija mosta u Kosovskoj Mitrovici odložena je za 48 časova. Radove na glavnom mostu na Ibru, koji deli severni i južni deo grada, odložila je Evropska unija, kako bi se obema stranama dalo dodatno vreme za postizanje obostrano prihvatljivog rešenja.

Kancelarija EU na Kosovu će nastavljati da obaveštava kosovsku javnost o budućim koracima u vezi sa revitalizacijom mosta u Mitrovici, navodi se u saopštenju za medije.

Šefica Opštinske administracije Severne Mitrovice Adrijana Hodžić ponašanje visokih političara ocenila je kao nezrelo, imajući u vidu da se o implementaciji dogovora „nije govorilo jedan dan, već je dogovor postignut u avgustu“ .

„Raspoloženje u opštinanam Južna i Severna Mitrovica nije isto. Tenzija se oseća i na severu i na jugu. Ja se nadam da situacija neće eskalirati. Zapaljive izjave nisu dobrodošle u ovako osetljivom momentu i to neće doneti ništa dobro za same građane. Ja sam zbunjena, jer ova situacija nije došla iznenada. O impelemntaciji ovog dela dogovora nije se govorilo jedan dan, već je dogovor postignut u avgustu“, rekla je Hodžić za program Radio Kosovske Mitrovice.

Ona navodi da bi u idealnim uslovima, implementacija dogovora trebalo da bude neprimećena, i da svim građanima donese nešto dobro.

Na pitanje koliko Memorandum o razgraničavanju opština utiče na celokupnu situaciju, Hodžić kaže da svaka opština treba da zna za koju teritoriju je nadležna kada su u pitanju potrebe stanovništva. Međutim, ona dodaje da nije bila učesnica dogovora u Briselu na ovu tema, te da nije upućena u kojoj meri je postizanje Memoranduma preduslov za otpočinjanje radova na glavnom ibarskom mostu.

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još