Kosovska Mitrovica: Počela Dečija nedelja

Mini koncertom najmlađih igrača KUD-a Kosovski božur, danas je na Trgu braće Milić u Kosovskoj Mitrovici  pokrenut niz aktivnosti u okviru Dečije nedelje.

Portparol Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Sergej Zaporožac kaže da je obeležavanje Dečije nedelje počelo simbolično – lancem igrača, decom koja se drže za ruke. Zaporožac ističe da je u ovoj aktivnosti sadržana i poruka Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i želja da deca odrastaju u zdravom okruženju.

“Želimo da sva deca u opštini Kosovska Mitrovica budu povezana, da razmenjuju mišljenja. Želimo da stavimo akcenat na mlade, kako bi se oni u budućosti socijalizovali na pravi način”, istakao je Zaporožac.

Za decu iz KUD-a Kosovski božur i Škole za osnovno i srednje obrazovanje Kosovski božur nakon koncerta, organizovana je poseta Gradskom muzeju. U okviru Dečije nedelje biće organizovan i kviz znanja za đake osnovnih škola, dan Otvorenih vrata, odnosno poseta đaka opštini Kosovska Mitrovica, kao i takmičenje učeničkih parlamenata srednjih škola. Završna manifestacija uključuje maskenbal i dodelu nagrada pobednicima svih aktivnosti održanih tokom Dečje nedelje.

 

Comments