Bruošima svečano uručeni indeksi

Na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici danas su brucošima svečano uručeni indeksi .

Dekan Filozofskog fakulteta prof.dr Branko Jovanović istakao je da bi ovo “učilište mudrosti” davno presahlo da nije novih generacija. On je poručio brucošima da su im vrata ustanove otvorena za sva pitanja I problem, ali i da je potrebno uložiti mnogo truda do konačnog cilja, a to je saznanje.
“Cela univerzitetska zajednica u Kosovakoj Mitrovici otvara vam svoja vrata. Budite hrabri, tražite, zahtevajte, ali ne zaboravite da morate mnogo da učite. I ne da se takmičite sa studentima iz Niša, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, Zagreba, to ne dolazi u obzir – morate da budete bolji od njih”, istakao je Jovanović.

Aleksandra Tomašević iz Suvog Grla upisala je Srpski jezik i književnost.
“To volim, volim da čitam, pišem i mislim da je to dovoljno. Deda mi je profesor srpskog jezika i nasledila sam tu ljubav od njega. Od studiranja očekujem sve najbolje”, rekla je Tomaševićeva.

Ove godine, Filozofski fakultet upisalo je 262 novih studenata. Na Filozofskom fakultetu ukupno je 1730 studenata. Filozofski fakultet 15.oktobra obeležiće 55 godina uspešnog rada i postojanja.

 

Comments

Pročitaj još