• Početna>
  • Vesti>

Crveni krst Kosovska Mitrovica na državnom takmičenju u Beogradu

Crveni krst Kosovska Mitrovica još jednom pokazao da je odlučan da ulaže i radi sa mladim ljudima, izjavio danas predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spiric.

Crveni krst Kosovska Mitrovica proteklog vikenda osvojio je prvo mesto u kategoriji omladine na pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Tim povodom, na danas održanoj konferenciji za novinare, Sprić je izjavio da je od velikog značaja činjenica da sve veći broj mladih ljudi pristupa ovoj organizaciji. On je izrazio nadu da će Crveni krst Kosovska Mitrovica i u budućnosti imati zapažene rezultate.

„Sa Crvenim krstom Kosova i Metohije i Crvenim krstom Kosovske Mitrovice imamo odličnu saradnju, i verujemo da ćemo i dalje podržavati njihove aktivnosti. Ima nade za naš grad, kada je u pitanju omladina koja teži ka vrednim stvarima, pre svega humanosti“, kaže Spirić.

Sekretar Crvenog Krsta  Kosovska Mitrovica Saša Nikolić ističe da je prvo mesto na pokrajinskom takmičenju rezultat višegodišnjeg rada volontera  i Crvenog krsta koji se trudi da mladima posveti što više pažnje. Nikolić ističe da je naredni stepenik u radu ove organizacije državno takmičenje u pružanju prve pomoći u Beogradu.

„Sve naše aktivnosti se realizuju zahvaljujući ovim mladim ljudima, koji su organizovani u vidu omladinske terenske jedinice. Potrudićemo se da opravdamo titulu prvaka sa Kosova i Metohije“, ističe Nikolić.

Volonter Kristina Cvetnić zadovoljna je uspehom na pokrajinskom takmičenju. Pre šest godina, privukle su je akcije Crvenog krsta i prilika za druženje sa vršnjacima. Danas, Crveni krst smatra sigurnim putem za mlade ljude.

„Shvatam prave vrednosti i mislim da ne mogu skrenuti sa puta, zato što sam sa pravim ljudima, na pravom mestu, koji svakodnevno propagiraju prave životne vrednosti“, kaže Cvetnićeva.

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći održaće se u Beogradu 25. i 26. septembra, na kome će pored Crvenog krsta Kosovska Mitrovica, učešće uzeti ekipa omladine Crvenog krsta Zvečan i ekipe omladine i podmlatka Crvenog krsta Leposavić.

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još