• Početna>
  • Vesti>

Mediji: Licemerno saopštenje predsednika NUNSa Slaviše Lekića

Više od 50 elektronskih i štampanih medija izdalo je zajedničko saopštenje kojim odgovara na optužbe NUNS-a i NDNV. Između ostalih odgovor su potpisali Novosadska TV Novi Sad, TV Belami i TV Zona Niš, RTV Pančevo, RTV Pink, Vranjska TV,TV Kruševac, RTV Studio B, TV Šumadija, TV Pirot, list Informer i mnogi drugi. Saopštenje prenosimo u celosti

“NUNS je današnjim saopštenjem prevazišao i samog sebe.Potkazivanje vlastite države, kolega i čitavih redakcija uobičajen je sadržaj NUNS-ovih saopštenja. Ovaj put, međutim, u vreme predizborne tišine, novi predsednik NUNS-a Slaviša Lekić, inače član izbornog štaba jednog predsedničkog kandidata,otišao je korak dalje i pozvao međunardnu zajednicu i inistitucije da reaguju, jer kako kaže vlast zloupotrebljava medije.Licemerno je da član izbornog štaba jednog predsedničkog kandidata bude predsednik NUNS-a i da sa te pozicije u toku predizborne tišine deli lekcije o profesionalizmu i moralu. Razumemo da Slaviša Lekić, ima ambiciju da uređuje sve medije u Srbiji, iz njemu dragog Centralnog komiteta i da im oduzme pravo na samostalnu uređivačku politiku. U toj nameri društveni politički radnik Slaviša Lekić, priziva kako kaže ozbiljne društvene turbulencije, pa čak i ratne sukobe. Raspolućena ličnost Slaviše Lekića mora da se odluči, da li je nezavisni novinar ili je član izbornog štaba. Nije jasno koja je od dve ličnosti Slaviše Lekića pisala saopštenje, biće da je politička ostrašćenost nadvladala profesionalizam. NUNS i njegov predsednik u maniru Ilije Čvorovića, paranoično i šizofreno priziva međunarodnu zajednicu da aktivno učestvuje u disciplinovanju medija i u ukidanju medijskih sloboda u Srbiji.
Podsećamo Slavišu Lekića da je Srbija nezavisna i suverena država, koja ima svoje institucije i slobodne medije.Verujemo da je predsednik NUNS-a, u žaru političke borbe i toku izborne tišine, izdao saopštenje čiji besmisao i sam razume, navodi se u saopštenju više od 50 medija.

Comments

Pročitaj još