• Početna>
  • Vesti>

Vaskršnja radost u ŠOSO “Kosovski božur”: Uprkos pandemiji radili smo sa decom

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ u Kosovskoj Mitrovici, izveli su danas priredbu povodom predstojećih vaskršnjih praznika. Sa svojim nastavnicima, pripremili su bogat recitatorski i scenski program, i time pokazali da ih epidemija nije sprečila da vredno i predano rade. Pored njihovih nastavnika, u publici su bili i zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić i predstavnici KFOR-a sa kojima ova škola ima odličnu saradnju.

Direktorka škole Marta Popović kaže da je za đake ove škole važno da osete čari Vaskrsa, uprkos tome što situacija ne dopušta da se aktivnosti realizuju na uobičajen način.

„Našim gostima ćemo danas pokazati da smo u ovom periodu dok traje pandemija, uspeli da nešto uradimo sa decom, da ih vratimo u prvobitno stanje, kakvo je bilo pre prekida rada i da se zahvalimo na njihovoj poseti“ rekla je Popović.

Popović ističe da je pandemija umnogome otežala rad sa decom, jer kada je reč o nastavi namenjenoj deci sa smetnjama u razvoju, ne postoji platforma na koju bi se nastavni sadržaj okačio, a za svako dete, nastavnici rade specifičan tzv. IOP – individualni obrazovni plan.

„Taj plan je na nedeljnom nivou dostavljan roditeljima. Bilo je tu malo poteškoća ali u svakom slučaju, nekako smo rešili sve. Bitno je da su sva deca ostala zdrava“ naglasila je Popović i podsetila da su deca sa smetnjama u razvoju rizična kategorija stanovništva kada je u pitanju koronavirus.

Priredbi je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić. Ona je istakla da su sva deca, sve prosvetne ustanove i svi pojedinci za lokalnu samoupravu podjednako bitni. Izrazila je zadovoljstvo zbog saznanja da su sva deca zdrava.

„S tim u vezi, ja sam danas ovde sa našim saradnicima iz KFOR-a i danas se nadam konstruktivnom razgovoru, kada ćemo pokušati da razmotrimo dalju saradnju, sa ciljem da ova deca odu ponovo negde u prirodu. Da li će  to biti more ili neka planina,  videćemo“ rekla je Hodžić.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još