Vlasi pušten iz bolnice, istraga o tajnoj organizaciji

BUDUCNOST KOSOVA I REGIONALNI RAZVOJ AZEM VLASI I RANDJEL NOJKIC 06.03.2006. FOTO Stanislav Milojkovic

Prištinski advokat Azem Vlasi pušten je iz bolnice, 24 časa pošto je na njega u Prištini pucao Murat Jašari, navodni pripadnik tajne organizacije, koja je planirala napade na niz lokalnih zvaničnika.

Kosovska polcija pokušava da raspetlja okolnosti oko organizacije “Oko naroda” (Syri i Popullit) koju prištinske vlasti smatraju odgovornom za pokušaj ubistva Azema Vlasija i najave novih napada na kosovske zvaničnike, prenose mediji u Prištini.

Vlasi, na koga je pucao Murat Jašari, pušten je na kućno lečenje pošto je u prištinskoj bolnici proveo bezmalo 24 časa. Vlasi je pogođen metkom u rame, ali je projektil prošao kroz meko tkivo.

Istovremeno, kosovska policija saopštila je da su Jašari i njegov navodni pomagač Avni Lumnica na Kosovo ušli u ponoć 5. marta, kao i da su njih dvojica, zbog sumnjivih aktivnosti povremeno bili pod prismotrom bezbednosnih službi.

Pokušaj ubistva Azema Vlasija, navode mediji u Prištini, bio je pokušaj promiciuje organizacije “Oko naroda” i Murata Jašarija kao lidera te grupe, koja, navodno, broji najmanje 12 osoba.

Buduće mete te organizacije trebaali su da budu kosovski zvaničnici koji su se saglasile sa demarkacijom sa Crnom Gorom, aali i akteri značajnih političkih događaja koji su se od osamdesetih godina prošlog veka odigrali na Kosovu, piše portal Indeksonlajn.

Napad na Vlasija simbolično je izveden na godišnjnjicu velikih protesta u Prištini 1981. godine.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još