• Početna>
  • Vesti>

Prištinska Gimnazija obeležava Dan škole i 107 godina postojanja

Prištinska Gimnazija će u subotu 17. oktobra obeležiti Dan škole i 107 godina postojanja. Priredba će ove godine po prvi put biti održana onlajn, kazao je, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica, direktor Dejan Denić.

„Mi se trudimo da svake godine pripremimo prigodnu priredbu za naš Dan škole i ove godine je tako, ali na osnovu preporuke Ministarstva prosvete odlučili smo da, zbog aktuelne epidemiološke situacije, ovogodišnja  priredba bude onlajn“, istakao je Denić.

„Nije bilo teško pripremiti decu. Radili smo kao i ranijih godina, s tim što ove godine neće biti hora i folklora. Dobra strana onlajn priredbe je što će ona ostati zabeležena i prezentovana na internetu, a samim tim biće i dugotrajnija“, rekla je profesorica srpskog jezika u ovoj školi, Ana Kostić.

Gimnazija u Lapljem Selu za sada neometano sprovodi nastavu i u školi i onlajn. Po rečima direktora i profesori i učenici spremni su i za poboljšanje epidemiološke situacije i povratak potpuno normalnom sprovođenju nastave, ali i za svaki slučaj, ukoliko dođe do pogoršanja, i potpuni prelazak na onlajn program.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još