• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Ministarstva prosvete u OŠ “Branko Radičević”: Poštovanje mera, preduslov povratka redovnoj nastavi

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije Dušan Kićović i načelnica Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić, obišli su danas OŠ “Branko Radičević” i tom prilikom se upoznali sa uslovima rada, organizacijom i tokom nastave kao i tekućim radovima na adaptaciji fiskulturne sale.

Kićović je poručio da je kao predstavnik Ministarstva prosvete veoma zadovoljan, nakon što se uverio da se nastava i u Kosovskoj Mitrovici, kao i u Gračanici, odvija u skladu sa svim propisima koje je ovo ministarstvo donelo.

“Sve ove škole su potpuno spremne za povratak dece. Ja bih to naglasio, nama je nastava počela 1. septembra po jednom od modela koje je Ministarstvo prosvete preporučilo školama na teritoriji Republike Srbije” rekao je Kićović.

Načelnica Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić istakla je da se za sada, nastava u školama na Kosovu i Metohiji odvija bez ikakvih problema.

“Mislim da su deca željno iščekivala dolazak i nadam se da ćemo se što pre vratiti redovnom pohađanju nastave. Opet, to sve zavisi od nas. Koliko budemo poštovali epidemiološke mere zaštite od virusa, utoliko ćemo se skorije vratiti potpuno redovnoj nastavi” rekla je Dedić i posebno poželea puno uspeha prvacima, koji su usled nepovoljne epidemiološke situacije, ostali uskraćeni za normalno i postepeno upoznavanje sa novinama, koje prelazak u osnovnu školu podrazumeva.

Direktor OŠ “Branko Radičević” Ivan Zaporožac naglasio je da je ova škola primenila nastavni metod koji je nadležno ministarstvo preporučilo a po kome đaci nižih razreda nastavu pohađaju svakodnevno, podeljeni u dve grupe, dok se kod starijih razreda primenjuje kombinovani metod, što podrazumeva naizmeničnu nastavu u školskim prostorijama i onlajn nastavu. Podvukao je da se dezinfekcija svih površina obavlja više puta dnevno, posebno nakon odlaske jedne, a pred dolazak sledeće grupe đaka.

” Apsolutno poštujemo sve preporuke i stručna uputstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i trudimo se da deci obezbedimo siguran kutak u školi” rekao je Zaporožac i dodao da su se deca odlično snašla i zasad nemaju nikakve primedbe na ovaj vid nastave.

Nakon obilaska đaka, predstavnici Ministarstva prosvete su sa direktorom Zaporošcem, obišli radove na uređenju krovne konstrukcije fiskulturne sale.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još