• Početna>
  • Vesti>

Završena prva runda razgovora eksperata Beograda i Prištine

Prva runda razgovora Beograda i Prištine na nivou eksperta završena je danas u Briselu. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da ekspertska delegacija Beograda sutra nastavlja razgovore sa EU posrednicima. Kosovski koordinator za dijalog Skender Hiseni izjavio je da su se složili u određenim elementima.

Tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine počeli su i završili se bilateralnim sastancima s posredicima Evropske unije u dijalogu o normalizaciji odnosa.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da ekspertska delegacija Beograda sutra nastavlja razgovore sa EU posrednicima.

Đurić je rekao da predstavnici Prištine odbijaju pregovore o ekonomskoj saradnji i zato neće prisustvovati sutrašnjem sastanku o toj temi.

“Mi ćemo doći i razgovarati sa Evropskom komisijom o finansijskoj pomoći našem regionu”, izjavio je Đurić za Tanjug.

Hiseni: Složili smo se u određenim elementima

Kosovski koordinator za dijalog Skender Hiseni izjavio je, nakon sastanka sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem u Briselu, da su se složili u određenim elementima, javlja Koha, prenosi Kosovo onlajn.

Hiseni je istakao da ne očekuje da će taj proces biti lak, ali da će imati pravu dinamiku, naglašavajući da se ne može razvlačiti “u nedogled”.

Prema njegovim rečima, neće biti dogovora o određenim tačkama, ako ne bude sveobuhvatnog sporazuma.

Dodao je da će trebati određeno vreme da se “pozabave” određenim elementima, odnosno poglavljima sveobuhvatnog sporazuma.

Izvor: Tanjug,RTS,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još