• Početna>
  • Vesti>

Osnovnoj školi Branko Radičević u Obiliću preti rušenje

Učenicima OŠ „Branko Radičević“ u Obiliću, i pored ugrožene bezbednosti, sada preti i rušenje škole, jer je kosovska opština Obilić donela odluku da na mestu na kom se škola nalazi, izgradi novu opštinsku zgradu.

OŠ „Branko Radičević“ u Obiliću radi po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije. Ovu školu pohađa oko 50-tak učenika srpske romske nacionalnosti.

I pored toga što je bezbednost ovih učenika pod znakom pitanja, sada im preti i rušenje škole, jer je kosovska opština Obilić donela odluku da na mestu na kom se škola nalazi, izgradi novu opštinsku zgradu. Za program Radio Gračanice odbornik opštine Obilić, Boban Andrić rekao je da su rušenje škole zakazali za ponedeljak.

„Trenutno sam ispred škole u Obiliću. Ono što znam jeste da su opštinske vlasti naredile skidanje crepa sa zgrade OŠ „Branko Radičević“, a da će u ponedeljak početi sa rušenjem škole. Informacije koje smo dobili od ovdašnje vlasti jeste da planiraju rušenje starog oronulog dela zgrade, ali se bojim da će doći do urušavanja kompletne zgrade. Ostaje da sačekamo i vidimo šta će se dalje desiti“, kaže Andrić.

OŠ Branko Radičević u Obiliću od svog osnivanja 1920. godine prekidala je svoj rad samo jednom – 17. marta 2004. godine, kada je u martovskom pogromu demolirana.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još