Kurti odbio Hotijev poziv na razgovor o dijalogu

epa08210871 Kosovo's Prime Minister Albin Kurti attends a joint a press conference with his Albanian counterpart following their meeting in Tirana, Albania, 11 February 2020. Albin Kurti is on an official visit to Albania. EPA-EFE/MALTON DIBRA

Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, odbio je poziv kosovskog premijera Avdulaha Hotija na sastanak na kojem bi se razgovaralo o dijalogu sa Srbijom, potvrdio je portparol Samoopredeljenja Arljind Mandžuka.

“Vlada zavisna i formirana glasovima Srpske liste koju je formirao predsednik Kosova Hašim Tači kao i Vlada koja Kosovu uskraćuje reciprocitet sa Srbijom, nema ni kredibiliteta ni legitimiteta. Stoga se nismo odazvali na taj poziv pošto nećemo biti deo ovih sastanaka”, napisao je Mandžuka na Fejsbuku.

Hoti je pozvao opoziciju da bude deo procesa dijaloga Beograda i Prištine.

Poziv građanima na “mirno druženje” u Prištini

Kurti je pozvao građane Kosova da u petak učestvuju na skupu “mirno druženje” koji će organizovati ta stranka. Kurti je putem video-poruke snimljene na trgu Skenderbeg u Prištini rekao da je u petak 21. godišnjica oslobađanja Kosova i 15. godišnjica formiranja PS. 

“Na ovu dvostruku godišnjicu, nalazimo se u situaciji koja zahteva strpljenje i rešenje. Strpljenje da se nosimo sa pandemijom Kovid-19, koja nije prošla, i rešenje ulaskom na predstojeće izbore. U ovih 15 godina dokazali smo da opoziciju činimo jakom kao niko ranije, a ove godine smo dokazali da Vladu vodimo dobro kao niko drugi”, kaže Kurti u video-poruci. 

Ocenio je da PS svakodnevno raste i da će na sledećim izborima pobediti sve. 

“Ne postoji pokret bez ljudi, dok je na Kosovu narod postao pokret. Dođite sutra na ovo mirno druženje uz muziku i govore, dođite masovno”, poručio je Kurti.

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta


Comments

Pročitaj još