• Početna>
  • Vesti>

Apostolova: Pomoć EU mora da se realizuje u najboljem interesu građana

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova poručila je danas da finansijska pomoć EU Kosovu mora da se potrši u najboljem interesu kosovskih građana i poreskih obveznika EU.

Apostolova je čestitala novom ministru zdravlja Armendu Zemaju na imenovanju i pozdravila planove Vlade Kosova za aktuelno i postpandemijsko rukovanje krizom izazvanom koronavirusom i poboljšanje zdravstvenog sistema na Kosovu.

Ona je podsetila na brzu reakcije EU u pružanju hitne medicinske pomoći Kosovu za borbu protiv koronavirusa u iznosu od pet miliona evra.

“Prošle nedelje isporučeno je deset novih ambulantnih vozila i 100 bolničkih kreveta. Do sada su isporučene tri rate medicinske opreme u vrednosti od 2,8 miliona evra. Ostalo će biti isporučeno narednih nedelja”, navela je Apostolova u objavi na Fejsbuk nalogu Kancelarije EU na Kosovu.

Pored toga, EU je ponudila kredit od 100 miliona evra i preusmeriće 63 miliona evra iz Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) kako bi se na Kosovu ublažio socio-ekonomski uticaj.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još