Vučić: Molim sve da se ne okupljaju do kraja maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u večerašnjem obraćanju javnosti rekao da se nasiljem u politici ništa neće postići i tom prilikom zamolio pristalice SNS-a da se ne okupljaju bar do kraja maja.

Vučić je zamolio učesnike izborne trke da kampanja protekne bez nailja i da se pokaže puno poštovanje za političke protivnike i one koji misle drugačije bez ozbira na kojoj se strane nalaze.

Dodaje da se ispred Skupštine održava skup pristalica SNS-a i pokreta Dveri.

“Nekoliko stotina metara odavde održava se skup, a dobio sam podatke o broju prisutnih, 5.790 pristalica uglavnom Srpske napredne stranke i oko 65 pristalica pokreta Dveri. Ovo ne govorim da bih se hvalio već da kažem ljudima da se bar do kraja maja ne okupljaju. Formalni organizator nije SNS već neko udruženje i asocijalica. To nije odgovorno ponašanje ljudi koji su zvali pristalice. Moramo da čuvamo zdravlje ljudi, nije nam potrebno prebrojavanje već jedinstvo i zajedništvo. Pozivam ljude da sačekaju i da se ponašaju odgovorno” rekao je Vučić.

“Izbori 21. juna su prilika za sve ljude da izraze svoju volju, ali i za sve političke partije da pokažu ozbiljnost, odgovornost i koliko im je stalo do Srbije. Kao predsednik Srbije želim im dobru sreću i uspeh na izborima. Za nas je nas je od izuzetnog značaja da se poštuje demokratsk-pravni poredak naše zemlje” rekao je Vučić.

Istakao je da je razgovarao sa poslanicima SNS-a koji štrajkuju glađu, zamolivši ih da od toga odustanu.

Naglasio je da će svi koji budu pravili nerede, bez obzira kojoj stranačkoj opciji pripadali, biti procesuirani.

Vučić je napomenuo da se nasiljem u politici ništa neće postići. Prema njegovim rečima, građani Srbije imaju bezbroj primedbi na tužilašto.

“Martinović kao jedan od najobrazovanijih poslanika dobro zna da kada kaže i da kada nije pritisak na tužilaštvo da to jeste jedna vrsta pritiska. Mi to ne smemo da radimo. Ne treba da se pozivamo na to što rade drugi kada idu ispred sudova. To mogu da rade drugi, ali ne smemo da radimo mi. Uz svu zahvalnost za srčanost i hrabrost koju su pokazali, moja molba za njih je da odustanu”, rekao je Vučić.

Vučić navodi da je pozivao na razgovore bezboroj puta, oni su govorili da se sa njim ne može razgovarati.

“Pozivao sam na razgovore desetine puta, oni su rekli da samnom ne može da se razgovara. Nisu želeli razgovor, pretnje i ucene mi ne pada na pamet da prihvatam. Nasiljem se u srpskoj politici neće ništa promeniti” rekao je Vučić. Oštro osuđujem brutalno nasilje od pre neki dan na Marjana Rističevića” navodi predsednik.

Vučić ističe da je zadovoljan što je isplaćeno 31,2 milijarde za minimalac našim preduzetnicima i dodaje da su predviđene još dve isplate.

“Krenule su nam garantne šeme preko poslovnih banaka, krenulo je sve preko Fonda za razvoj. Izgubili smo 3.978 zaposlenih u uslugama smeštaju i hrani, u trgovini i popravci motornih vozila još 1.488 ljudi. Najveći rast zaposlenosti imamo u prerađivačkoj industriji 2.679 i komunikacije 3.699 u komunikacijama”, rekao je Vučić.

Navodi da ukupno nismo izgubili na stopi zaposlenosti i da je to veliki uspeh, jer se pokazalo da je Srbija uspešnija od mnogih država.

“Pred nama je period u kome ćemo se boriti za investitore da ih tražimo i sada imamo više od deset velikih investitora za razne gradove. Moliću ljude koji su izgubili posao u inostranstvu da ne idu odmah tamo, nego da pokušaju da pronađu posao u svojoj Srbiji”, napominje Vučić.

Pozvao je sve političke aktere da uzmu učešće na izborima i poželeo im fer demokratsku kampanju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica / RTS

Comments

Pročitaj još