Đurić: Gazeta lažima podriva saradnju protiv korone

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je u da prištinskki dnevnik Gazete ekspres lažima pokušava da podrije saradnju u borbi protiv koronavirusa.

On je na svom Fejsbuk profilu poručio da virus ne zna za granice i nacije.

“Prištinska Gazeta ekspres pokušava da lažima podrije saradnju u borbi protiv korona virusa i deli građane po nacionalnoj osnovi. Moj poziv je bio jasan: da se poštuju sve propisane mere koje važe u sredinama gde naši građani žive i odluke opštinskih štabova, kao i odluke privremenih institucija u Prištini tamo gde one ostvaruju nadležnost, zato što virus ne zna za granice i nacije”, poručio je Ðurić.

On je istakao da je “očigledno da je Gazeta ekspres glasilo mržnje i da ne priznaje čak ni postojanje opština sa srpskom većinom i za nečiji račun stvara probleme”.

Gazeta ekspres juče je objavila je da je Ðurić pre pravoslavnog Uskrsa pozvao građane Kosova da se pridržavaju zakona i propisa Srbije.

Prema Ðurićevim rečima, kretanje će biti obustavljeno u petak od 17 časova do pet časova u utorak sledeće nedelje.

Taj odgovor je došao kao rezultat pitanja koja su preduzetnici i građani juče postavili u Severnoj Mitrovici da li se policijski čas od petka u 17 časova do utorka u 5 časova ujutru, koje je postavio Beograd, primenjuje i na severu Kosova, podseća Kosovo onlajn.

“Ðurić je bio jasan odgovorivši – da, po njemu, i Vladi Srbije”, napisala je Gazeta Ekspres.

Izvor Tanjug/B92

Comments

Pročitaj još