• Početna>
  • Vesti>

Još jedna osoba iz Kosovske Mitrovice pozitivna na korona virus

Rezultat sa Instituta “Torlak” koji je danas dostavljen Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici pokazuje da je pacijent kome je u petak uzet uzorak na prisustvo korona virusa, pozitivan, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice Dr Aleksandar Antonijević, specijalista epidemiologije.

To je treće lice iz Kosovske Mitrovice koje je pozitivno na korona virus, a peto iz srpskih sredina na Kosovu. Podsetimo, pozitivan je i muškarac iz Leposavića i žena iz Dobrotina.

Na konferenciji za novinare danas je saopšteno da je radnik zatvora u Kosovskoj Mitrovici takođe pozitivan, a da je te rezultate radila Priština, budući da se radi o “njihovoj zatvorskoj službi” kako je rekao predsednik Pirvremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i najavio da će do kraja dana biti testirano još lica sa simptomima koji rade u zatvoru od strane Prištine.

Ukupno 25 lica testirano je u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici. Očekuju se rezultati za tri uzorka od subote i šest od ponedeljka. Od dosadašnjih 16, tri su pozitivna na Kovid-19 i lečenje nastavljaju u regionalnim centrima, Nišu i Kragujevcu.

Zavod za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dostavio je nove brojeve telefona za sve informacije i prijave ljudi koji imaju bilo kakve simptome ili su bili u kontaktu sa ljudima koji su pozitivni na COVID-19. Krizni štab opštine Kosovska Mitrovica poziva sve koji sumnjaju da su zaraženi ovim virusom da se jave epidemiologu radi daljih uputstava.

Brojevi telefona su sledeći:

Dr Živorad Radojković – 064-825-28-21

Dr Filip Džudović – 066-100-097

Dr Desa Vuksanović – 064-488-4672

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još