Na severu Kosova i Metohije nema koronavirusa

Na severu Kosova i Metohije za sada nema obolelih od koronavirusa. Nadlezni kažu da su  spremni za brzo delovanje. Do sada je, testirano preko 20 pacijenata sumnjivih na virus ali nijedan nije bio pozitivan. Slična situacija je i u centralnom Kosmetu.

Da na severu KiM nema zaraženih od koronavirusa saznali smo do načelnice Infektivnog odeljenja KBC Kosovska Mitrovica dr Danice Radomirović.

“Na Infiktivnom odeljenju nemamo ni jednog pacijenta kod koga je registrovan koronavirus. Mi smo spremni za prijem takvih pacijenata, imamo spremnu izolacijonu jedinicu, kao i izolacionu zaštitu za osoblje i ostale pacijente”, rekla je dr Radomirović.

U apotekama u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu je, od pojave prvih slučajeva koronavirusa, pojačana prodaja lekova i dezinfekcionih sredstava čije su zalihe pri kraju. Slična situacija je i u centralnom Kosmetu.

“Asepsola nema, alkohola i gelova za suvo pranje ruku trenutno ima ali u malim količinama. Zaštitnih maski nema već tri nedelje”, rekao je apotekar Vojislav Laketić.

U trgovinskim radnjama za sada ima dovoljno osnovnih životnih namirnica.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još