• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Bez SPS teško može biti moderne i pravedne Srbije

Predsednik Socijalističke partije Ivica Dačić izjavio je danas da SPS već tri decenije stoji postojano, ali da bez Srbije nema SPS, navodeći i da bez socijalista teško može da bude moderne i pravedne Srbije.

“Nikad ne kažem živela Socijalistička partija Srbije, jer bez Srbije nema Socijalističke partije, a i bez SPS teško će biti moderne i pravedne Srbije”, rekao je Dačić na proslavi 30 godina postojanja SPS pod sloganom “Mi stojimo postojano”.

Ako ovaj narod do sada nije video ko koliko vredi, ko štiti i ko se bori za očuvanje nacionalnih interesa, a ko želi da ih rasproda, teško ćemo uspeti da nekoga ubedimo u predizbornoj kampanji”, rekao je lider socijalista, koji je ministar spoljnih poslova.

Podsetio je i na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dolaze teška vremena i da je potreban zajednički front kojim ćemo brantii Srbiju i srpske interese.

“Aleksandar Vučić ima našu punu podršku u teškim vremenima u kojima su mogući ultimatumi da bi Srbija priznala Kosovo i Metohiju”, rekao je Dačić i poručio da Vučić treba da zna da ga podržava i većina građana Srbije.

Podsetio je i da SPS na izbore izlaze sa koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom.

On je rekao da stub SPS ima dve orijentacije – patriotsku i socijalne pravde i jednakosti.

“Među nama nema izdajnika, nikad ih nije bilo, niti će ih biti”, rekao je Dačić.

Poručio je da je važno da funkcioneri SPS čuju šta narod misli, a oni koji tako ne misle i kojima se ne sviđa politika koju vodi, politika očuvanja nacionalnih interesa, koji misle da smo mi “genocidan narod, nemaju šta da traže u SPS i mogu da idu”.

Čast mi je što sam prijatelj Srbije

Ministar spoljnih poslova i trgovine Antigue i Barbude, Čet Grin, izjavio je danas da mu je čast što je prijatelj Srbije, jer je Srbija zemlja koja je globalno jaka i globalno pouzdan partner.

Ponosan sam i srećan što smo mi kao zemlja Kariba veliki prijatelj Srbije, rekao je Grin na proslavi 30 godina od osnivanja Socijalističke partije Srbije, koja, kako je ocenio, pokazuje jačinu te partije u Beogradu i Srbiji.

Danas da kao stranac, rekao je on, mogu da kažem da svet Srbiju vidi kao srpsku prestonicu sveta. Ministar Grin je pozvao građane Srbije da posete Karibe, posebno njegovu zemlju, jer je rezultat njegocve posete Srbiji i ukidanje viza.

Izvor, foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još