• Početna>
  • Vesti>

Popović obišao ugrožene i najavio pomoć u kontinuitetu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović nastavio je sa obilaskom socijalno ugroženih porodica, sa ciljem da im pomogne u rešavanju problema sa kojima se susreću.

Zajedno sa direktorom zdravstva i socijalnog staranja, Aleksandrom Popovićem i direktorom Centra za socijalni rad, Nemanjom Petkovićem, Popović je obišao porodice Filipović i Jorgić.

Predsednik je prvo obišao petočlanu porodicu Filipović u Novom Badovcu, kojoj je uručio pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a najmlađim članovima novogodišnje paketiće.

Supružnici Milan i Gordana sa troje maloletne dece žive od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, što, kako kažu, nije dovoljno da obezbede pristojan život.

„Socijalna davanja nisu dovoljna, imamo troje dece od kojih su  dvoje školarci, pa je veoma teško finansirati sve. Potrebno je podmiriti račune za struju i vodu, obezbediti obuću, odeću, hranu. Isključili su nam struju zbog duga, trudimo se da to ne budu veliki dugovi, izdvajamo koliko možemo, ali na žalost to nije dovoljno. Ostali smo bez ogreva i predsednik Popović nam je obećao da ćenam u toku dana dopremiti drva“, kazao je Milan Jorgić.

Milanova supruga, Gordana zahvalna je predsedniku Popoviću i njegovim saradnicima što su ih posetili i što nisu zaboravljeni.

„Hvala na predivnim paketićima koje je uručio našoj deci. Nadam se da će nam pomoći da rešimo naše brojne probleme, nezaposlenost je prvi. Hoćemo da živimo od svog rada a ne od socijalnih davanja“, kazala je Gordana Filipović.

„Mama i tata nisu mogli da nam kupe paketiće za Novu godinu, ovo su nam prvi paketići, mnogo smo se obradovali“, kazala je Tijana Jorgić.

Popović je potomo bišao i četvoročlanu porodicu Miloša Jorgića, koji u Gračanici, takođe, žive od socijalnih primanja i žvi sa ocem, majkom i devetogodišnjom ćerkom Snežanom, kojoj nije u mogućnosti da obezbedi da ove godine sa svojim vršnjacima ode na ekskurziju. Popovićimje, kao i Filipovićima, doneo je pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a maloj Snežani novogodišnji paketić i obećanje da će otići na ekskurziju.

„Teško zarađujem, radim privatno po pozivu razne fizičke poslove da bih prehranio porodicu. Žena me je napustila, ostavila dete, moram da se mučim. Hvala predsedniku Popoviću i Opštini Gračanica što se brinu za nas, ova poseta i pomoć mnogo mi znače. Obećali su da će i dalje pomagati i da će ćerka ipak otići na ekskurziju, zbog čega sam posebno srećan“, kazao je Miloš Jorgić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ističe da nastavlja sa posetama socijalno ugroženim porodicama, kako bi im pokazao da nisu same, da lokalna samuprava misli na njih i da će im pomoći.

„Naš cilj je da dođemo do svake porodice kako bi znali da nisu same i da institucije moraju da pomažu na razne načine kako bi im život na ovom prostoru bio bolji. Moramo se potruditi da naš narod ovde opstane i ostane. Mi smo taj zadatak preuzeli i sigurno  je da ovakvih poseta i pomoći neće biti samo u vreme praznika, već će mo tokom cele godine raditi u kontinuitetu, prioritet će nam biti bolji život naših meštana“, kazao je Popović.

„Obišli smo porodice Filipović i Jorgić, videli na koji način možemo da pomognemo njihovu egzisteniciju. Posebno mi je drago što će mo maloj Snežani omogućiti da ove godine ode na ekskurziju sa svojim drugovima. Sigurno neće biti zaboravljeni i ubuduće će mo pomagati koliko smo u mogućnosti. Filipovićima će mo već danas dopremiti drva za ogrev, sigurno će ostati u toplomdomu, a videćmo da li i kako možemo da im pomognemo oko drugih dugovanja“,  rekao je Popović.

Porodice koje je predsednik Popović obišao juče i danas izabrane su u saradnji sa Centrom za socijalni rad. Direktor te insititucije Nemanja Petković istakao je spremnost da se pomogne porodicama koje su u teškom materijalnom stanju.

„Kao što je predsednik Popović istakao, želja nam je da dođemo do svake porodice, da vidimo ko je su njihove egzistencijalne potrebe. Jer ukoliko ne dođemo donjih i učinimo vidljivim njihove probleme onda mi nismo ostvarili svoju misiju“, kazao je Petković.

Predsednik Popović juče je obišao četiri socijalno ugrožene porodice u Ugljaru i Suvom Dolu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još