• Početna>
  • Vesti>

Predsednik Privremenog Organa Opštine Kosovska Mitrovica podsetio na Dan mladih

“Mladi su svuda pokretači novih ideja i svojim znanjem stečenim na mnogim fakultetima Univerziteta u Prištini kao i u ostalim, mogu doprineti što bržem razvoju ove Opštine. Svaki grad bi trebalo da se ponosi mladim ljudima i da gaji dobar odnos prema njima. Naš zadatak jeste da im obezbedimo bolje uslove za školovanje, nova radna mesta i sigurnu budućnost za njih i sledeće generacije”, poručio je Spirić.

Spirić je istakao da, u cilju unapređenja životnog standarda mladih na području Opštine Kosovska Mitrovica, Privremeni organ ulaže velike napore, kako bi ovoj društvenoj grupi omogućio da se stručno usavršavaju i na taj način steknu osnovne socijalne veštine, koje će im veoma značiti u profesionalnom angažovanju.

“Ipak, potrebni su im dobri poslovi, kvalitetno obrazovanje i pristup kulturi za sve. Potrebno ih je saslušati i uključiti u društvo. Nastojimo da na sve načine rešimo jedan od najvećih problema sa kojim se mladi suočavaju, a što je i ranijih godina bio problem, nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i izazova koji su vezani za poboljšanje zaposlenosti mladih. Želim da čestitam Međunarodni dan mladih sa nadom da će period koji je pred nama biti u znaku unapređenja položaja ove društvene grupe, kao i obezbeđivanja uslova za normalan život na području Opštine Kosovska Mitrovica”, naveo je on u saopštenju.

Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 12. avgusta. Prvi put obeležen 2000. godine, dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata. Dan je zamišljen kao prilika da se skrene pažnja na pitanja mladih širom sveta. Koncerti, radionice, kulturne manifestacije i skupovi koje organizuju državne vlasti i omladinske organizacije održavaju se širom sveta u čast ovog dana.

 

 

Comments

Pročitaj još