• Početna>
  • Vesti>

Šamac donirao 4000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici



Šamac je četrnaesta lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je donirala sredstva za izgradnju Dnevnog centra”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici prvog ovakvog namenjenog za više od 130 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.
Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske od 01.decembra 2018. godine realizuje humanitarnu akciju u kojoj je do danas sakupljeno oko 120 000 KM.

Za kupovinu zemljišta za izgradnju utrošeno je 70 000 KM, a 50 000 KM za početak izgradnje koja će početi, svečanim polaganjem kamena temeljca 26.juna uoči Vidovdana ove godine. Projekat je ukupne vrednosti oko 245 000 evra ili 490 000 KM.

Po rečima Zorana Milivojevića rukovodioca MTS KM raduje ih što će pomoć ovih dana doći od MTS d.o.o Kosovska Mitrovica prvog preduzeća sa Kosova i Metohije koje se ponudilo pomoć za ovakj veliki humani projekat.
“Zahvaljujemo lokalnim zajednicama, preduzećima, humanim ljudima, osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koji su pomogli ovu humanitarnu akciju i izgradnju ovog značajnog i velikog projekta koji ćemo ustupiti deci i mladima sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.Izgradićemo ga brzo, koliko budemo ljudi i koliko budemo humani. Kad ga izgradimo kao da smo manastir sagradili!”,stoji u saopštenju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još