• Početna>
  • Vesti>

Tači optužuje Milana Radoičića za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovan President Hashim Thaci delivers a joint press statement with the German Chancellor ahead of a meeting in Berlin, on May 9, 2018. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da iza ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića stoji Milan Radoičić, za kog je rekao da je “šef kriminala na severu Kosova”.

On je istakao i da je istraga pokazala da je Beograd naručilac ubistva, prenose prištinski mediji, a prenose Tanjug i RTS.

“Sve indicije kosovskih bezbednosnih organa vode do organizatora atentata na Olivera Ivanovića”, rekao je Tači je u Debatnoj zoni, izveštava Gazeta Metro.

Prema njegovim rečima, za Kosovo je ključno da se Ivanovićevo ubistvo rasvetli.

“Za državu Kosovo je od vitalne važnosti da se to ubistvo rasvetli, a sve ukazuje i tragovi vode do aktuelne vlasti u Beogradu i činjenice da je naredila Ivanovićevo ubistvo. Ceo svet treba da zna tu činjenicu”, kazao je Tači.

Nazivajući Radoičića “neprijateljem Kosova”, Tači je za njega rekao da je “najodaniji čovek beogradskih vlasti i da nasilno drži autoritet Srba na severu.”

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da ima sve više potvrda da iza ubistva jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića stoje kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji i sadašnje vlasti u Prištini. 

 

Izvor: Radio KM, Tanjug, RTS

Comments

Pročitaj još