Spirić: Puna podrška za kvalitetno obrazovanje na KiM

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić sastao se danas sa direktorima osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice povodom predstojećeg početka nove školske godine.

Spirić se tim povodom zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na punoj podršci i kvalitetnijem načinu obrazovanja u školskim ustanovama na Kosovu i Metohiji:

“Ono što nas ohrabruje i ono što možemo da zaključimo sa današnjeg sastanka jeste to da obrazovni sistem daje punu podršku i zahvaljujemo predsedniku Vučiću na očuvanju sistema na Kosovu i Metohiji jer omogućava da se naša deca obrazuju na kvalitetan način” naveo je Spirić.

Na sastanku je najavljeno da će početkom školske godine nova zgrada OŠ “Sveti Sava” kao i obdanište početi sa radom:

“Ono što nas ohrabruje kao lokalnu samoupravu, zahvaljujući podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica i naporima koje svakodnevno ulaže predsednik Vučić, jeste da će početkom školske godine početi sa radom nova zgrada OŠ “Sveti Sava” kao i obdanište u Nemanjinoj ulici” istakao je Spirić.

Spirić je na sastanku najavio i izgradnju zgrade Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici:

“Projekat koji želimo da najavimo je izgradnja Školske uprave koja će funkcionisati u punom kapacitetu do kraja školske godine” rekao je Spirić.

Načelnica Školske uprave Jasmina Dedić je na sastanku istakla da je kvalitetno obrazovanje ključ opstanka na prostoru Kosova i Metohije:

“Obrazovanje je ključ našeg opstanka našeg naroda i moramo da damo sve od sebe da tako i ostane. Mnogo se ulaže u škole, mnogo se ulaže u obrazovanje, i Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i druge opštine. Najbitnija su nam deca, bez dece nema obrazovanja” poručila je Dedić.

Predsednik Spirić je istakao da su bezbednost, odlučnost i podrška, ključni za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Za svakog čoveka, svaku školu i svakog učenika na prostoru Kosova i Metohije je bitno da ima bezbednost i osnovne uslove za funkcionisanje a to je razlog zbog kojeg ćemo se potruditi da oni imaju najbolje uslove. Odlučni smo da trajemo i funkcionišemo na prostoru Kosova i Metohije i u samom gradu a to nije moguće bez pune podrške i zato dajemo punu podršku i imamo razumevanja za sve ono što radi u interesu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji naš predsednik Aleksandar Vučić” zaključio je Spirić.

Direktori škola poželeli su đacima srećan početak nove školske godine sa nadom da će ona biti uspešnija od prethodne i da će u njoj ostvariti bolje rezultate.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još