• Početna>
  • Vesti>

Poseta pomoćnika ministra prosvete Ljubiše Antonijevića

U Studentskom centru Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici sve je spremno za početak akademske godine, izjavio je danas u Mitrovici pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević. On je najavio niz projekata kojima će Studentski centar poboljšati svoje usluge.

“Tokom budžetske 2016. godine, resorno ministarstvo izdvojiće sredstva za izgradnju kotlarnice koja će na duže staze rešiti problem grejanja”, kaže Antonijević.

Drugi veliki poduhvat je ograđivanje celog Studentskog centra kako bi se dostigao zadovoljavajući nivo bezbednosti.

Antonijević navodi da je jedan od većih problema centra i dostava hrane studentskim menzama koja se odvija preko administrativne linije, te da će se resorno ministarstvo u saradnji sa kancelarijom za KIM i Studentskim centrom u narednom periodu baviti i ovim pitanjima.

Direktor Studentskog Centra Priština, Jovo Popović, ističe da je cilj zaposlenih obezbeđivanje povoljnih uslova svim studentima. “Ovo su specifični uslovi i nije lako u kontinuitetu obezbeđivati neophodne uslove za 1700 studenata, ali mi činimo sve da se oni osećaju dobro i imaju udoban boravak tokom studiranja”, rekao je Popović.

Racionalizacija broja zaposlenih neće bitno uticati na radnike u prosveti i konkretno u Studentskom centru Priština, smatra Antonijević, jer je plan ministarstva da broj radnika smanji putem prirodnog odlaska u penziju. Na taj način neće biti ugrožen veliki broj zaposlenih i većinski će biti ispunjen višak radnika od 5 %, smatra Antonijević.

foto radioluna.rs

 

Comments

Pročitaj još