• Početna>
  • Vesti>

Odigrana pozorišna predstava “Ljubavne igrarije” u Mitrovačkom dvoru

Pozorišna predstava – komedija “Ljubavne igrarije” odigrana je večeras u sali Mitrovačkog dvora .

Predstava je zasnovana na veoma interesantnom i originalnom konceptu jer je čitav tekst predstave sastavljen od stihova popularnih i zabavnih pesama autora bivše SFRJ.

“Mi pravimo komedije u kojima mi prvenstveno uživamo dok igramo, što poslovno što privatno i onda prenosimo tu energiju i tu volju na publiku, gde god igrali i stvarno dobijemo taj aplauz za smeh koji pružamo. Veliko je zadovoljstvo igrati komediju i to je ono čime se glumci pozitivno hrane” rekla je glumica Mirka Vasiljević.

Predstava opisuje ljubavne probleme, prepirke, patnju, i nesporazume između partnera.

“Mi smo pre tri godine počeli sa predstavom “Pazi s kime spavaš” a ovo je nastavak te predstave. “Pazi s kime spavaš” smo odigrali oko 150 puta. Mnogo smo ponosni na nastavak  jer ljudi kažu da smo prosto napravili bolju priču” dodala je Vasiljević.

Pored Mirke Vasiljević u ovoj predstavi su igrali:  Zinaida Dedakin, Igor Damjanović, Nemanja Janičić i Semir Gicić.

“Trudićemo se da što više gostujemo ovde jer je ovo zapravo jedina urbana sredina na Kosmetu i mislim da ovaj grad treba čuvati i održavati . Večeras je publika dokazala da zna da prepozna ono što je dobro i da voli pozorište” rekao je režiser i glumac Igor Damjanović.

Tekst je napisao Semir Gicić dok je predstavu režirao Igor Damjanović.

“Ovo je mnogo teže naučiti nego bilo koji drugi tekst koji je napisan, zbog toga što glumci prilagođavaju sebi tekst koji čitaju, dok ovde nema improvizacije” dodao je Damjanović.

Na smeh i aplauz publike nije ostao ravnodušan ni glumac Nemanja Janičić:

“Volim ovde da dođem, volim ovu publiku a pogotovo komedije jer je to zahvalno igrati, zato što to publika voli. Kada je puna sala i kada se publika smeje, ona nas na taj način nagrađuje“ rekao je Janičić.

Organizator ove predstave je Kulturni centar “Dragica Žarković”.

  

Comments

Pročitaj još