• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Veseljijevi snovi o velikoj Albaniji nisu realni

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je danas predsedniku kosovskog Parlamenta Kadriju Veseljiju da se ne vceseli jer kako stoji u saopštenju “Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane „Republike Kosovo“, ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, a on će biti srpski državljanin”.

Đurić je ovo izjavio reagujući na Veseljijevu tvrdnju iznetu danas na TV T7,  da nema mogućnosti za “promenu granica” u regionu ali da bi, ipak, najviše voleo kada bi Kosovu pripale opštine juga Srbije – Preševo i Medveđa, ako bi Srbija na to pristala.

“Veselji može želeti i da zemlja Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno, kao što nisu realni ni njegovi snovi o Preševu, Medveđi i Nišu, ili takozvanoj „velikoj Albaniji“ dodaje Đurić.

U saopštenju se dalje navodi da je Kadri Veselji, inače poznat po tome što voli da preti ratom i otimanjem teritorija, i da bi trebao da zna da nije mudro pretiti nasiljem, pogotovo ne jačem od sebe.

“Nastupilo je vreme dijaloga, u kojem se problemi ne rešavaju podmuklim napadima iz potaje, što njemu kao nekadašnjem komandantu terorističke OVK možda nije lako da razume, ali vremena će biti i za suočavanje sa realnošću” zaključuje Đurić u saopštenju.

Comments

Pročitaj još