Uređeno izletište „Česma“

Foto: Kim

Jedno od omiljenih izletišta u Gračanici “Česma” na kojem se nalazi izvorište vode uređeno je uz podršku Opštine Gračanica i Kancelarije za vezu Republike Slovačke.

Ovo mesto, na putu između Lapljeg Sela i Gračanice, koje je atraktivno stanovnicima tokom letnjih meseci a posebno u vreme prvomajskih praznika bilo je zapušteno a često se na zelenim površinama moglo videti smeće.

Sada je površina ograđena, uređene su staze, postavljene klupe i letnjikovci.

“Rekonstruisan je izvor pijaće vode i iskopan odvodni kanal. Celokupna površina je ograđena, postavljena su dva letnjikovca, izgrađene pešačke staze, postavljene klupe za odmor i kante za smeće, posejana je trava, zasađeno cveće i drveće. Ceo prostor ima javnu rasvetu, a regulisan je i pristupni put”, navode iz Opštine Gračanica.

Predsednica opštine Ljiljana Šubarić posetila je juče izletište “Česma” zajedno sa predstavnicima Slovačke kancelarije.

„Mislim da smo dobili jedno prelepo izletište u kojem će naši sugrađani moći da se odmore, da uživaju sa svojom porodicom i sa prijateljima. Na proleće će zablistati u punom sjaju i svi će moći da ovde provode slobodno vreme, da uživaju za dane vikenda, za vreme praznika, jer ovde imamo prirodan izvor vode, letnjikovce, klupe, drveće, sve ono što je potrebno za boravak u prirodi“, kazala je predsednica Šubarić.

Šubarićeva je apelovala na grđaane da čuvaju ovo mesto, naglasivši da je u prethodnom periodu ono bilo uniišteno.

Comments

Pročitaj još